Цукор та цукрозамінники: що потрібно знати

tsukrovyj-diabet

Без цукру просто неможливо уявити собі сучасну кулінарію і смакові переваги мільйонів дорослих і дітей. Навряд чи знайдеться хоча б одна з численних національних кухонь сучасного світу, яка б зовсім не використовувала цукор в натуральному вигляді або в рецептурах численних кондитерських і не тільки харчових виробів.

Між тим, всього кілька сотень років тому в повсякденному житті людини цукор або зовсім не був відомим, або вважався рідкісним екзотичним продуктом. Історію переможної експансії цукру у світі та його роль у прогресуванні людських хвороб читайте у статті

Никберг И. Сахар и сахарозаменители в питании человека //  Диабетик. – 2020. – №1. – С. 25–32.

Якщо ви бажаєте отримати електронну копію статті зверніться за електронною адресою : nmi.ronmb@gmail.com або тел.: (063) 38-09-527 (viber). Послуга безкоштовна.