Трансжири: повільні вбивці

fantomnyi-bil

Регулярне споживання нездорової їжі (саме така оточує нас в магазинах і не залишає вибору), яке серед іншого призводить до зростання вмісту трансжирних кислот у сироватці крові, провокує розвиток усіх форм деменції, включаючи хворобу Альцгеймера у старшому віці. Найбільшим постачальником трансжирів є технологічно оброблена їжа, адже трансжири дешеві, не псуються тривалий час, можуть багаторазово повторно використовуватись при смаженні великої кількості їжі у промисловості та закладах громадського харчування. Солодка здоба є найбільшим джерелом трансжирних кислот, далі йдуть маргарин, цукерки, без молочні вершки, морозиво. Їх споживання має давно підтверджений зв’язок із зростанням ризику діабету, серцевих захворювань та інсульту, а тепер ще й із деменцією.


Зменшення споживання оброблених продуктів із вмістом трансжирів, окрім впливу на ризик цукрового діабету та атеросклеротичних уражень серця і судин, може сприяти зменшенню ризику хвороби Альцгеймера та інших видів деменції. Подробиці тут:

Хвороба Альцгеймера та інші причини деменції, пов’язані зі споживанням трансжирів // Диабетик. 2019. №6. С. 37–38.

Якщо ви бажаєте отримати електронну копію статті зверніться за електронною адресою : nmi.ronmb@gmail.com або тел.: (063) 38-09-527 (viber). Послуга безкоштовна.