Дістало до печінок

nevrastenia

Печінка – орган, який фільтрує токсини, що ними ми добровільно отруюємо свій організм, налягаючи на продукти з різними консервантами і стабілізаторами. Не любить печінка смаженого, копченого, гострих страв і приправ. От і страждає. Відомо, що цей важливий орган не є здоровим у кожної третьої дорослої людини. Як же допомогти хворій печінці?

Спробуйте хоча б на місяць стати вегетаріанцем, споживайте рослинну їжу. Пам’ятайте, що найгірший ворог печінки – переїдання. Воду бажано пити живу, з криниці, а якщо нема можливості – хоча б очищену через фільтр.

Для очищення печінки корисно проводити своєрідний вібромасаж, виконуючи щоранку комплекс гімнастичних вправ. Наприклад, «велосипед», «ножиці», присідання, «струшування тіла». При виконанні цієї вправи відірвіть від підлоги п’яти на один сантиметр і різко опускайтесь на стопу. Вправу треба повторювати тридцять разів.

Дуже корисним є настій із збору лікарських трав: звіробою, безсмертника, м’яти, календули, кореня солодки, квіток і коріння кульбаби. Усі складники беруть у рівних частинах, змішують, чотири столові ложки збору заливають літром кип’ятку, настоюють впродовж ночі. Пити треба по пів склянки два-три рази на день.

Допомагає печінці й мумійо, розведене соком алое (5 г на 150 г соку). Алое має бути не молодшим трьох років. П’ють по чайній ложці тричі на день упродовж двох тижнів. Повторюють курс через два тижні.

Приготуйте і настій звіробою на вині. 50 г сухого звіробою заливають 500 г вина. Банку з майбутніми ліками ставимо на дві-три години в каструлю з гарячою водою (але не окропом), поки вистигне, а потім тримаємо 10-12 днів у темному місці при кімнатній температурі. Пити такий настій слід по столовій ложці тричі на день перед їдою впродовж двох тижнів.

Джерело: https://bit.ly/3dKcc3r